Skip to main content

Altijd iemand die voor je klaar staat

Als zestig het nieuwe veertig is, wat ben jij dan als vijftig-plusser? Inderdaad, iemand met een heleboel werk- en levenservaring. In onze ogen ben je een ervaren professional. Je kent het reilen en zeilen binnen een organisatie. Je weet wie je bent, wat je wilt en wat je kunt. Dat alles maakt jou bijzonder aantrekkelijk voor de arbeidsmarkt. Alleen moet je potentiële werkgevers wel met zelfvertrouwen van die toegevoegde waarde overtuigen. En dat kan wel eens lastig zijn als je na een jarenlang dienstverband naar een nieuwe baan moet omzien. 

Sparringpartner

Hoe sterk je ook in je schoenen staat, de zoektocht naar een nieuwe baan brengt je onvermijdelijk wel eens aan het twijfelen. Op zo'n moment is het fijn een sparringpartner te hebben om te herontdekken en haarfijn onder woorden te brengen wat jouw meerwaarde voor een werkgever is. Iemand die jou bijstaat bij het actualiseren van je CV en het profileren van jezelf op daarvoor geschikte social mediakanalen als LinkedIn. 

Zoektocht

Neem je deel aan het programma Buddy Werkt dan krijg je een persoonlijke coach toegewezen die je inspireert en uitdaagt die ene essentiële vraag te beantwoorden: wat heeft een werkgever aan mij? Zonder valse bescheidenheid; het gaat niet om de functietitels die je hebt gehad, maar om wie je bent en wat je deed. Je buddy gaat met je mee op zoektocht naar een nieuwe baan die daarbij aansluit. Helemaal vrijwillig, dus logisch dat ook van jou de nodige inspanning wordt verwacht. Van alle ervaren professionals die op deze manier door een buddy zijn begeleid, geeft ruim tweederde aan dat hun kansen op betaald werk zijn toegenomen. Bijna de helft heeft die kansen inmiddels verzilverd. Jazeker, een buddy werkt!

Je kunt je aanmelden als kandidaat wanneer je woonachtig bent in gemeenten in de hele regio Zuidoost-Brabant. 

Woon je buiten de regio Zuidoost Brabant en heb je interesse om mee te doen? Schroom niet om contact op te nemen met een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We denken graag met je mee over de mogelijkheden.

Aanmelden 

Een traject ziet er als volgt uit:

Week 1. Kick off: kennismaking en informatie over Buddy Werkt
Week 2. 1e training: competentietest, uitwisselen brieven en CV's
Week 3. 2e training: hoe maak je een pitch?
Week 4. Matchen Buddy's en kandidaten
Week 4. 3e training: netwerk- en sollicitatiegesprekken
Week 5. 4e training: sollicitatiebrieven, CV's en persoonlijke pitch
Week 6. 5e training: tips en trics LinkedIn en andere sociale media
Week 7. Workshop met inspiratie van externe sprekers
Week 8. Netwerkevent voor Buddy's en kandidaten
Week 9. 6e training: communicatiestijlen
Week 10. 7e training: sollicitatiegesprek oefenen en tips uitwisselen
Week 15. Evaluatie traject

Je trekt 12 weken lang op met de aan jou gekoppelde buddy én ontmoet de buddy's van andere kandidaten tijdens een netwerkevent. Daar kunnen ook zij jou helpen met hun netwerk en tips. Ook zijn aan het buddytraject handige workshops en trainingen toegevoegd. Samen met andere kandidaten bekijk je onder leiding van een professionele trainer thema's als netwerken, pitchen, social media en cv. Klik hier voor meer info over de inhoud van het traject.

Denk je dat het Buddy Werkt traject iets voor jou is? Meld je dan snel aan! Deelname is gratis. En zit je al in een traject bij bijvoorbeeld UWV of Ergon, dan kan een Buddy Werkt-traject enorm helpen. Overleg gerust even met je trajectcoach.

Ik meld me aan

Vul s.v.p. je naam in
Vul s.v.p. je woonplaats in
Vul s.v.p.een geldig e-mailadres in
Vul s.v.p. je geboortedatum in

Heb je een uitkering? Geef hieronder a.u.b. aan welke uitkering je hebt

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Wat is je motivatie?

Ongeldige invoer

Hier kun je je cv uploaden:

Upload hier jouw cv.
Je moet akkoord gaan met de privacyverklaring

Voor ervaren professionals

Ik wil mij aanmelden als ervaren professional

Vul s.v.p. je naam in
Vul s.v.p. je woonplaats in
Vul s.v.p.een geldig e-mailadres in
Vul s.v.p. je geboortedatum in
Je moet akkoord gaan met de privacyverklaring

Meld je aan voor de nieuwsbrief