Skip to main content

Het verhaal van Erik en Paul

Lees hier alle echte verhalen

MET EEN WARME AANBEVELING OP GESPREK

Dankbaar gebruikmaken van het netwerk van mijn buddy

Aan het woord: Erik Veurink, directeur van Brainport Industries Campus en buddy, samen met Paul Hermans (62 jaar).
"De grootste uitdaging van ondernemers op dit moment, in de huidige arbeidsmarkt, is het binden, boeien en behouden van talent", trapt Erik af. "Binnen de Brainport Industries Campus draag ik daar als directeur, op mijn manier bij aan een oplossing. Zo zorg ik er mede voor dat onze huurders in een veilige omgeving kunnen ondernemen en werken. Vanuit deze verantwoordelijkheid hebben we vanuit Campus Management regelmatig contact met HR-managers van de diverse partijen die hier gevestigd zijn. In 2019 bracht een collega huurder binnen onze Campus, Erik van Driel van Yaskawa – tevens buddy, me in contact met Buddy Werkt. Dit project koppelt mensen uit het bedrijfsleven, als buddy, aan werkzoekende 50-plussers. Gedurende drie maanden ga je als koppel samen op zoek naar die nieuwe baan. Als buddy ga je eerst kijken wie je voor je hebt, wat de werkervaring is, maar vooral naar wat voor mens heb je voor je. Welke eigenschappen en welke talenten zijn er? Heerlijk die menselijke benadering, ik was meteen verknocht aan deze manier van solliciteren. En dat ben ik nog steeds. Ik zal niet stoppen voordat mijn kandidaat aan tafel zit bij zijn nieuwe werkgever. Immers mijn statement: "Alleen ga je snel, samen kom je verder.

"Af en toe goed je hart kunnen luchten, ook daarvoor kon ik bij mijn buddy terecht"

Onzichtbare leeftijdsgrens

Paul Hermans liep tot zijn grote verbazing aan tegen een onzichtbare leeftijdsgrens. Met jarenlange werkervaring als manager in de techniek en (werktuig)bouw, had hij nooit gedacht dat leeftijd een 'probleem' zou zijn. "Ik werd via die afwijzingen met de neus op de feiten gedrukt. Dit is blijkbaar hoe HR-managers werken. Jouw cv wordt al aan de kant gelegd bij het zien van je leeftijd. Ik besloot me aan te melden voor een Buddy Werkt-traject. De selectiecommissie koppelde mij aan Erik. We hadden meteen een klik. Da's belangrijk, want je moet wel met elkaar door één deur kunnen.

Nieuwe job!

Een Buddy Werkt-traject bestaat onder meer uit workshops die gaan over bijvoorbeeld jezelf presenteren en het schrijven van een goede sollicitatiebrief, begeleidingsgesprekken en een netwerkevent. Paul heeft met name veel gehad aan de wekelijkse gesprekken met Erik: "Soms raak je zo gefrustreerd van het solliciteren, dat je even je hart moet luchten. Ook dat kon bij Erik. Naast de goede gesprekken en af en toe een schop onder mijn kont, heb ik dankbaar gebruik gemaakt van Eriks netwerk in de regio. Hij wist mij warm aan te bevelen bij mooie bedrijven. Zo mocht ik een paar weken geleden op gesprek komen bij AAE in Helmond, een toeleverancier van onder meer ASML, FEI en Thermo Fisher. AAE is een familiebedrijf waarbij de waarde van de mens centraal staat. Mijn leeftijd was totaal geen issue. Zij kijken er veel meer naar de mens en of je met jouw talenten en eigenschappen binnen hun cultuur past. Voor mij voelde dit als een warm bad. En blijkbaar heeft Erik heel goed aangevoeld, dat AAE een bedrijf is dat bij mij past. Ik heb vandaag namelijk te horen gekregen dat ik er op er op 1 juni mag starten met mijn nieuwe baan. Ik ben dolblij. Maar vooral óók dik tevreden over het Buddy Werkt-traject. Ik kan het elke 50-plusser aanbevelen.”

 • We hebben er samen iets geweldigs van gemaakt en er zoveel van geleerd!

  Isabel de Haan
 • Alles komt goed, uiteindelijk. Nooit opgeven! 

  Eric Dankbaar
 • Het is hard werken hoor, solliciteren.

  Marijella en Martin
 • Met een warme aanbeveling op gesprek

  Erik en Paul
 • Ook online werkt een buddy!

  Stan en Susan
 • Sparren, spiegelen en (bij)sturen: Een buddy brengt je verder

  Mandy en Alexander
 • Ga het gesprek aan! Voor een match in vak én bedrijf

  Wil en Bart
 • Dankzij mijn buddy solliciteer ik doelgerichter

  Dion en Marvin
 • “Talent lees je niet af van een cv”

  Jeroen en Bart
 • Leeftijd is bij sollicitaties vaak onterecht een issue

  Hans en Nora

  Meld je aan voor de nieuwsbrief