Skip to main content

Het verhaal van Marijella en Martin

Lees hier alle echte verhalen

De kandidaat moet het zelf doen

Werving & selectie-consultant Marijella van der Klugt (rechts op de foto hierboven, links is buddy van het eerste uur Ineke Hurkmans) draagt al vijf rondes haar steentje bij aan Buddy Werkt, als buddy uit het bedrijfsleven. "Waarom ik me zo inzet voor Buddy Werkt? Ik ga op mijn 61ste nog altijd uit van het positieve en van de gedachte 'de aanhouder wint'. De kandidaat moet het zelf doen, ik geef alleen maar tips: ik kijk mee naar het cv, geef advies over persoonlijke presentatie en over het slim gebruiken van LinkedIn."

In de huidige arbeidsmarkt zou je denken dat de banen voor het oprapen liggen, ook voor de 50-plusser. Wat is jouw toegevoegde waarde als buddy? "Soms hebben kandidaten nooit geleerd om te solliciteren. Netwerken is voor hen ook heel spannend. Mijn kracht als buddy is tweeledig: ik stel mijn zakelijke netwerk open voor mijn kandidaat. De kandidaat kan hierdoor sneller op gesprek en sollicitatie-ervaring opdoen. Uit onzekerheid onderneemt de kandidaat vaak weinig uit zichzelf. Daarom stimuleer ik de kandidaat continu om op onderzoek uit te gaan: vraag jezelf af 'wat kan ik?' en 'wat is mijn toegevoegde waarde bij deze werkgever?' Het is hard werken hoor, solliciteren.”

Martin

De 58-jarige Martin Drop voelde zich zeer op waarde geschat binnen 'zijn' groep van Buddy Werkt. "Je werd er niet verlaagd tot 'werkzoekende', nee, we werden allemaal voor vol aangezien, als vakmensen met veel levenservaring. Zeg maar 'tussen twee banen in'. Dat gaf direct zelfvertrouwen en een veilig gevoel. Ik ben het traject met open vizier ingestapt. Als je een uitkering hebt, is weer aan het werk gaan de betere optie, ook financieel. Met mijn elektronica-achtergrond en werkervaring in de telecombranche werd ik gekoppeld aan Marijella. Zij stelde haar netwerk voor me open en zo kon ik al snel op de koffie bij Circet Benelux. Dat is een glasvezelbedrijf. Ik ben er gestart als projectondersteuner. Het is een afwisselende baan waarbij ik mijn technische kennis goed kan toepassen. Daarnaast is het leuk omdat ik dagelijks met andere mensen om mag gaan," en glimlachend: "ze zoeken nog mensen, trouwens."

"Mijn grootste inzicht dat ik kreeg via Buddy Werkt? Met name de coachingsgesprekken hebben me veel opgeleverd. Ik vond het een aangenaam traject. Je werd er gezien als mens. Ik kan het iedere werkzoekende aanbevelen. Je hoeft je absoluut niet te schamen om hieraan mee te doen. Het is ook heel gezellig. Het is een soort lotgenotenclubje, maar dan positief. Het schept een band."

 • We hebben er samen iets geweldigs van gemaakt en er zoveel van geleerd!

  Isabel de Haan
 • Alles komt goed, uiteindelijk. Nooit opgeven! 

  Eric Dankbaar
 • Het is hard werken hoor, solliciteren.

  Marijella en Martin
 • Met een warme aanbeveling op gesprek

  Erik en Paul
 • Ook online werkt een buddy!

  Stan en Susan
 • Sparren, spiegelen en (bij)sturen: Een buddy brengt je verder

  Mandy en Alexander
 • Ga het gesprek aan! Voor een match in vak én bedrijf

  Wil en Bart
 • Dankzij mijn buddy solliciteer ik doelgerichter

  Dion en Marvin
 • “Talent lees je niet af van een cv”

  Jeroen en Bart
 • Leeftijd is bij sollicitaties vaak onterecht een issue

  Hans en Nora

  Meld je aan voor de nieuwsbrief