Skip to main content

Het verhaal van Dion en Marvin

Lees hier alle echte verhalen

Dankzij mijn buddy solliciteer ik doelgerichter

"Effectief heb ik in drie weken 'Buddy Werkt' meer geleerd dan met al mijn andere sollicitaties bij elkaar." Kandidaat Marvin Slaats geeft kernachtig aan waarom een buddy ook werkt voor jongere werkzoekenden. Zijn buddy Dion Sparnaaij, projectmanager Airport Development bij Eindhoven Airport, verklapt meteen het geheim van het succes. "Mijn doelstelling is om Marvin elke week een tip te geven voor een interessante vacature. Daarnaast informeer ik mijn netwerk actief dat Marvin een baan zoekt."

Voorsprong

De aanpak van Dion werkt, want binnen drie weken werd Marvin twee keer voor een sollicitatiegesprek uitgenodigd. Marvin is overtuigd dat de persoonlijke benadering van Dion daarin het verschil maakt. "Ik wist al dat je via een netwerk de beste kans hebt om een baan te vinden die bij je past. Dat geldt misschien wel extra in mijn situatie. Ik heb veel werkervaring in de sales en evenementenbranche, maar bezit weinig diploma's. Dan is het lastig om op basis van je cv uitgenodigd te worden voor een gesprek. Solliciteren via het netwerk van mijn buddy geeft me echt een voorsprong. Ik merk dat ik eerder uitgenodigd word voor een gesprek. Sterker nog: ik mocht kennismaken met een organisatie waar nog geen vacature is, maar die wel geïnteresseerd is om mij te leren kennen." Dion vult aan: "Veel bedrijven vinden het lastig om de juiste medewerkers te vinden. Sterker nog: sommige bedrijven lopen op hun tandvlees en hebben snel mensen nodig die ze maar moeilijk kunnen vinden. De arbeidskrapte zorgt ook dat bedrijven al vooruitkijken en graag kennismaken met werkzoekenden voordat er concrete vacatures zijn. Het is mooi dat ik dan een werkzoekende en organisatie bij elkaar kan brengen."

Netwerk als stuwende kracht om een baan te vinden 

Getipt

Marvin werd door zijn vader getipt voor 'Buddy Werkt'. "Mijn vader heeft zelf deelgenomen aan het 50+-traject van 'Buddy Werkt'. Hij was heel enthousiast over de persoonlijke en succesvolle aanpak. Hij tipte me om mee te doen aan het speciale jongerenproject. Daar ben ik heel blij mee, want ik merkte al binnen twee weken dat ik met dit project echt verder kom. Dat werkt erg motiverend. Want eerlijk is eerlijk: als werkzoekende heb je ook wel eens moeilijke periode. Zo krijg je soms niet eens een reactie op je sollicitatie. En als je niet zo vaak uitgenodigd wordt voor een gesprek, dan is dat niet motiverend. Dankzij mijn buddy solliciteer ik doelgerichter. Dion heeft me namelijk ook gestimuleerd om na te denken over wat ik kan, wat ik wil en welke organisatie bij mij past."

Andere blik

Ook Dion is enthousiast over 'Buddy Werkt'. "Het past bij Eindhoven Airport en bij mij. Dit is een van de manieren waarop wij onze maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen. Daar zet ik graag mijn netwerk en mijn energie voor in. Marvin is enorm gemotiveerd om een passende baan te vinden. Met alle plezier attendeer ik mijn netwerk op zijn competenties en werkervaring. Marvin was jong toen hij ging werken en heeft daardoor enorm veel praktijk- en werkervaring opgebouwd. Dat heeft meerwaarde voor een werkgever, maar die moet dan wel verder kijken dan opleidingen en diploma's. Door te focussen op de competenties van een werkzoekende kun je een heel ander beeld krijgen en is er volgens mij ook meer kans op een goede match." Voor Marvin is die match er nog niet. Maar dat die er komt is voor hem een uitgemaakte zaak. "Door 'Buddy Werkt' groeit mijn netwerk. Dat is een goede basis om een baan te vinden die bij mij past."

 • We hebben er samen iets geweldigs van gemaakt en er zoveel van geleerd!

  Isabel de Haan
 • Alles komt goed, uiteindelijk. Nooit opgeven! 

  Eric Dankbaar
 • Het is hard werken hoor, solliciteren.

  Marijella en Martin
 • Met een warme aanbeveling op gesprek

  Erik en Paul
 • Ook online werkt een buddy!

  Stan en Susan
 • Sparren, spiegelen en (bij)sturen: Een buddy brengt je verder

  Mandy en Alexander
 • Ga het gesprek aan! Voor een match in vak én bedrijf

  Wil en Bart
 • Dankzij mijn buddy solliciteer ik doelgerichter

  Dion en Marvin
 • “Talent lees je niet af van een cv”

  Jeroen en Bart
 • Leeftijd is bij sollicitaties vaak onterecht een issue

  Hans en Nora

  Meld je aan voor de nieuwsbrief