Skip to main content

Het verhaal van Hans en Nora

Lees hier alle echte verhalen

Leeftijd is bij sollicitaties vaak onterecht een issue

Een duwtje in de rug. Dat is wat werkzoekende Hans de Beule (53), deelnemer aan Buddy Werkt nodig had. "Ik had al diverse afwijzingen gehad en ik was mijn zelfvertrouwen kwijt. Ze zeggen nooit dat het de leeftijd is maar dat lees je tussen de regels door in zinnen als 'we hebben een jong team'."

 Toen er een oproep voor deelname aan Buddy Werkt voorbij kwam, greep Hans zijn kans. Hij meldde zich aan en kreeg als buddy Nora van den Berg, Executive Assistant bij Eindhoven Airport. Nora: "De luchthaven werkt vanuit maatschappelijke betrokkenheid mee aan dit project. Ik werd buddy omdat ik Hans' probleem herkende en wilde helpen." Leeftijd is volgens beiden vaak onterecht een issue. "Het is niet gemakkelijk om daar doorheen te breken."

Prima match

Hans en Nora blijkt een prima match. Hans kreeg het duwtje in de rug. "Nora liet me zien wat mijn capaciteiten zijn en daarmee gaf ze me mijn zelfvertrouwen terug." Nora hielp Hans bij het opnieuw vormgeven van zijn curriculum vitae, is sparringpartner en geeft hem adviezen voor zijn sollicitatiegesprekken. Daarnaast zet ze haar netwerk in om Hans onder de aandacht te brengen bij werkgevers in haar netwerk. Nora ziet dit als het duwtje in de rug om binnen te komen. "Ik kan ingangen creëren."

Daarnaast hielp ze Hans om te blijven focussen op wat hij wil want Hans was te veel 'blind' op alles aan het solliciteren. Nora: "Hans zit altijd in mijn achterhoofd." Inmiddels heeft Hans ook zijn enthousiasme om te solliciteren terug. Hij heeft veel profijt van het netwerk van Nora hetgeen hem al diverse uitnodigingen voor sollicitatiegesprekken opleverde. "Nora heeft me met de voetjes op de grond gezet. Ik heb goede hulp gekregen en ik heb er weer vertrouwen in. Die baan gaat er komen!"

En die baan is er gekomen. Hans is inmiddels gestart bij TUe!

 • We hebben er samen iets geweldigs van gemaakt en er zoveel van geleerd!

  Isabel de Haan
 • Alles komt goed, uiteindelijk. Nooit opgeven! 

  Eric Dankbaar
 • Het is hard werken hoor, solliciteren.

  Marijella en Martin
 • Met een warme aanbeveling op gesprek

  Erik en Paul
 • Ook online werkt een buddy!

  Stan en Susan
 • Sparren, spiegelen en (bij)sturen: Een buddy brengt je verder

  Mandy en Alexander
 • Ga het gesprek aan! Voor een match in vak én bedrijf

  Wil en Bart
 • Dankzij mijn buddy solliciteer ik doelgerichter

  Dion en Marvin
 • “Talent lees je niet af van een cv”

  Jeroen en Bart
 • Leeftijd is bij sollicitaties vaak onterecht een issue

  Hans en Nora

  Meld je aan voor de nieuwsbrief